foraeldreforberedelse.dk

Hvad Må Man Ikke Spise Som Gravid?

02. March 2021 Pixabay

Når man er gravid, så skal man selvsagt passe rigtig på sig selv, og dette indebærer i høj grad, at man tænker sig om i forhold til kosten. Der er nemlig nogle ting, som man helst ikke bør spise for meget af, når man er gravid. I denne artikel har vi fokus på alle de ting, du skal være opmærksom på i din kost, når du er gravid.

Hvad må man ikke spise som gravid? Som gravid bør du undgå at indtage alkohol i alle former, mere end 3 kopper kaffe, lever, levertran, rovfisk, større mængder lakrids, ingefær-shots, råt kød, rå fisk og energidrikke. Der er altså en del fisk, som du ikke må spise, faktisk alle rovfisk.

Hvis du er i tvivl om, hvad begrebet “rovfisk” dækker over, så er der eksempelvis fisk som tun, gedde, hellefisk, sværdfisk, aborre, sandart, oliefisk, rokke, østersølaks og haj. Grunden til, at man bør undgå disse typer fisk er, at de kan indeholde relativt store mængder af kviksølv og dioxin, som ikke er godt for fosteret.

Mange siger, at man slet ikke kan drikke kaffe som gravid, hvilket ikke er rigtigt. I følge sundhedsstyrelsen kan gravide uden problemer drikke 3 kopper kaffe om dagen.