foraeldreforberedelse.dk

4 Gode Råd Til Nye Forældre

11. February 2021

Når man skal være forældre for allerførste gang, så vil der helt uundgåeligt komme rigtig mange situationer og beslutninger, hvor man bliver i tvivl om, hvad der er det rigtige, samt om det man gør er det rigtige. Forældreskab er fyldt med tvivl på en selv og sine egne evner, ihvertfald inden babyen kommer.

Vi har samlet 11 gode råd til dig, der snart skal være mor eller far.

1. Hav tillid til dig selv. Stol på dig selv og din mavefornemmelse. Du vil blive overrasket over, hvor ofte du faktisk har ret. Undgå at gøre noget, der ikke føles rigtigt.

2. Husk at spørge om hjælp. Der er absolut ingen skam i at bede om hjælp til noget praktisk, et godt råd eller noget helt tredje. Som nybagt forældre skal man huske at tage imod al den hjælp, man overhovedet kan overskue.

3. Sørg for at slappe af, når babyen sover. Babyens mange små lure er ideelle at tage en fortjent pause på. Blæs på, at huset ligner en ruin, det er vigtigere at få slappet af og ladet op.

4. Lad far hjælpe så meget som muligt. En mor og baby har fra starten et tættere bånd, end tilfældet er med faderen. Dette betyder dog ikke, at far ikke kan hjælpe til og tage sin del af slæbet. Sørg for at involvere ham og lade ham hjælpe til.