foraeldreforberedelse.dk

Er Gravid Massage Farligt?

05. February 2021 Pixabay

Hvorvidt massage af gravide er farligt, er det umuligt at give en generaliserende beskrivelse af. Det kan det være, men det kan også være ganske ufarligt.

Det er nemlig ikke alle gravide, der kan tåle at få massage. Udgangspunktet er dog, at de fleste kan tåle det, så med mindre andet er indikeret eller bevidst, så kan du gå ud fra, at gravid massage ikke er farligt.

Sådan laver du sikker massage på en gravid

Hvorvidt det er usikkert eller sikkert at give massage til en gravid, kommer meget an på, hvor og hvordan du gør det. Begynd derfor med områderne længst væk fra maven for at se, hvilke reaktioner der kommer.

Det er vigtigt, at du altid tager hensyn til den gravide og hendes situation i forhold til udførelsen af massagen. Hvis du er i tvivl om, hvorledes du giver en gravid massage, så er et godt råd, at du altid skal søge råd ved en jordmoder.

Komplikationerne ved at give massage til en gravid øges dog i takt med, at graviditeten skrider frem. Jo længere frem i forløbet du er, jo større chance for komplikationer som følge af massage kan der være.

Der er dem, der mener, at det er risikabelt med massage til gravide i løbet af hele forløbet. Det er især i de tidlige måneder, da man kan frygte for en abort.